Opleidingen

Basiscursus
Onze basiscursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Vanaf september 2016 is het EHBO diploma inclusief EHBO aan kinderen.
Een opleiding bestaat uit 10 avonden van 19.30 tot 22.00 uur inclusief examen. Tijdens deze cursusavonden worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld.
Alle onderwerpen die in Het Oranje Kruis boekje staan komen tijdens de opleiding aan bod. U leert hoe u veilig kunt handelen bij een situatie waarbij u eerste hulp moet verlenen. Verder leert u o.a. stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling herkennen en hoe u hiermee om moet gaan (bijvoorbeeld: stoten tussen de schouderbladen en buikstoten bij een verslikking, reanimatie en gebruik AED bij een circulatiestilstand) Ook leert u hoe u letsels van verschillende aard kunt behandelen, te denken valt hierbij aan: wonden, elektriciteitsletsel, kneuzing en verstuiking, botbreuken en ontwrichting, letsels van oog, neus en oor, tandletsels en tand door de lip, oververhitting en onderkoeling, bevriezing, vergiftiging en steken en beten.

Na 10 avonden bent u klaar voor het examen. Het examen wordt afgenomen door een examenteam van Het Oranje Kruis. Deze bestaat 2 instructeurs Eerste hulp. Het examen duurt een half uur. waarvan 15 minuten bij de medisch docent en 15 minuten bij de instructeur Eerste hulp. Wanneer u slaagt, kunt u zich officieel EHBO’er noemen en bent in het bezit van het officiële EHBO diploma van Het Oranje Kruis. Dit diploma is 2 jaar geldig.
De kosten voor een opleiding zijn voor het seizoen 2023-2024 vastgesteld op €250,-
Een EHBO opleiding wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed, informeer hier naar bij uw zorgverzekeraar.
Meedoen? Schrijf je nu in bij onze secretaris (secretaris@ehbobathmen.nl)

Herhalingscursus
Jaarlijks bieden wij 5 herhalingslessen aan op de maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur of 1 zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Zo houdt u uw EHBO kennis op peil in zowel theorie als praktijk. Wanneer u lid bent van de EHBO Bathmen krijgt u hierover automatisch bericht.

Instructeurs Eerste hulp
Onze EHBO vereniging heeft 2 instructeurs Eerste hulp, Bob Kleine Koerkamp en Esther Brugman, zij verzorgen de basiscursus en de herhalingslessen voor onze vereniging. Mocht u belangstelling hebben om ook instructeur Eerste hulp te worden bij onze vereniging, neem dan contact op met onze voorzitter.